2020-01-21T08:09:16+01:00

Bijzondere reportage te zien op VPRO Tegenlicht, “Worstelingen van de Groenmens”. Erg herkenbaar ook bij mensen die ik soms tegenkom en hun conflicten over vliegen, recyclage, etc.. Zelf denk ik dat er soms te veel nadruk ligt op dat soort keuzes die we maken in ons consumeren of “consuminderen”. Maar gaat het denk ik uiteindelijk voornamelijk over hoe we onze levenswijze drastisch kunnen herzien met een herwaardering van deugden die niet berusten op consumeren en individuele welstand.

Ons consumptiegedrag moet op de schop. We weten immers welke schade en ellende we veroorzaken aan het klimaat met het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en citytrips. Hoe krijgen we de broodnodige gedragsverandering voor elkaar zonder veel comfortverlies? Over de dagelijkse dilemma’s en hoofdbrekens van de Groenmens.